fbpx

Ahşap Koltukların Önemi

bosa store img16 1200 700

Chester Koltuk Takımı Modası

Ahşap mobilya hem dayanıklı olması hem de doğal olması açısından dekorasyon ürünlerinde birçok kişi tarafından tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Özellikle de mobilya üretiminde ahşap fazlasıyla geniş bir alan kaplamaktadır. Sağlam olması, doğal hali ve de görünümleri, estetik duruşları ile fazlasıyla tercih edilerek kullanılmaktadır. Ahşap mobilya, evlere zarif ve estetik bir duruş katmakla birlikte güçlü ve dayanıklı olması nedeniyle de uzun süre kullanım sağlıyor.

Estetik ve işçiliğin buluştuğu ahşap mobilya ürünler sanatsal görünümleri ile son derece şık ve de güzel bir hava katan ahşap mobilyalar modern ev dekorasyonu söz konusu olduğunda bir numaralı tercih oluyor. Her dönem hem evlerde hem de iş yerlerinde kullanımları tercih edilen bu ürünler, trendlere göre farklı tarzlarda ya da kullanıcıların genel tercihleri doğrultusunda klasik modelleri her zaman evlerde ve de iş yerlerinde yer alıyor.

Ahşap Mobilya Seçiminin Önemi

Mobilya seçerken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar bulunmaktadır. Bunlardan ilki seçilen ürünlerin sağlam olmasıdır. Bu nedenle ahşap malzemeden üretilen mobilyalar son derece sağlam ve de dayanıklı olacakları için uzun süre kullanım imkanı sunmaktadırlar. 

Ahşap mobilyalar, bulunduğu alana doğal ve de ferah bir hava katarlar. Şık görünümleri ile de oldukça dikkat çekici birçok ürün modellerine sahiplerdir. Bulunduğu ortama doğallık sağladığı etki gösterirler. 

Ahşap malzemelerin kalitesi bir yana özenli işlenmeleri de bu estetik bakımdan etkisini arttırmaktadır. Ahşap mobilya endüstrisinin en çok kullanılan malzemesi olarak yüksek yüzey kalitesi ile tercih edilen ürünler arasında yer alır.

Neden Ahşap Mobilya Tercih Etmelisiniz? 

Sena Ahşap Zigon Sehpa modelimizi inceleyebilirsiniz.

Mobilyalarda ahşap kullanımı eşyaların diğer materyallere kıyasla nefes almasını sağlamaktadır. Toz tutmayan yapısı ve de özellikleri birçok kişinin tercih nedenleri arasında yer alıyor. Kir ve toz tutan ve kullanıcılar tarafından da sıklıkla tercih edilen ahşap mobilyaların seçimi rahat, konforlu ve de huzurlu bir alan yaratılmasını sağlıyor.

Küçük Oturma Odası Dekorasyonu İçin 9 Tavsiye

Ahşap malzemeli mobilyalardan faydalanılmasının en önemli nedenlerinden biri de kolay bir şekilde temizliğinin yapılmasıdır. Bu gibi birçok teknik özelliğinin yanı sıra bulunduğu ortamı sıcak bir atmosfere çevirmesi ile tasarım konusunda en çok tercih edilen ürünler arasında yer alan ahşap mobilyalar hem modern hem de oyma desenli klasik modelleri ile oldukça zengin bir ürün çeşitliliğine sahiplerdir.

Mobilyada Masif Ahşap Seçimi

Birçok mobilya tasarımında hem kaliteyi hem de estetiği bir arada bulunduran masif ahşap dekorasyonda kullanılmayı tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Sağlam yapıları ile uzun süre kullanım sağlarlar. 

Klasik, modern, avangarde, country gibi birçok tarzda her zevke göre masif ahşap mobilya ürünleri bulunmaktadır. Masa, sandalye, koltuk, dolap, şifonyer, sandalye ve daha birçok kullanım alanı ile de oldukça işlevsel bir ürünler üretilmektedir. Doğal duruşunun yanında kalitesi ile de birçok kullanıcının tercihi olmaya devam ediyor.

Az işleme yapıldığı için masif ahşaplar doğallıklarını fazlasıyla korumaktadır. Bu da ahşap mobilyanın çok daha kaliteli durmasını sağlamaktadır. İnce el işçiliği ile üretilen ürünler ise özel bir tasarım niteliği taşımaktadır. Uzun süreli kullanım sağlarken aynı zamanda ortamdaki nem seviyesinin de dengede tutulmasına yardımcı olmaktadırlar.

Masif ahşap mobilyaların üretildiği pek çok ağaç bulunmaktadır. Bunların arasında meşe, ceviz, çam, köknar, ıhlamur, kiraz, gürgen gibi birçok ağaç çeşidi vardır. Genel olarak meşe, ceviz, çam ve gürgen en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır.

Ahşap Çeşitleri ve Yapıları

Çam ahşap mobilya modellerinin genel olarak kitaplık ya da panel gibi uygulamalarda tercih edilmesi tavsiye edilmektedir. Çizilmelere karşı biraz daha dayanıksız olduğu için masa ya da sehpalarda kullanılmaması öneriliyor. Ceviz ahşap tercihleri ise daha uzun ömürlü kullanım ve kalite sağlayan masa, kitaplık, yatak ya da sehpa gibi ürünlerde kullanılmaktadırlar.

Çocuk Odası Renkleri

Estetik duruşları olan ceviz ahşap mobilyalarda herhangi bir çatlama gibi durum da söz konusu olmamaktadır.Kayın ve gürgen ahşap ürünler ise her renkte boyayı kabul edebilen yapıdadır. Bu malzemeler de birçok mobilya çeşidinde kullanılmakla birlikte ıhlamur ağacından üretilen mobilyalar ise hem kaliteyi hem de tasarım konusunda son derece estetik ürünlerin sunulmasını sağlıyor.

Meşe ahşap mobilyalar ise dayanıklı ve de sağlam yapıları nedeniyle sıklıkla kullanılmaktadır. Her mobilyada rahatlıkla kullanılan bir malzeme olarak nemli ortamlara da uyum sağlayabilen bir yapıdadır. Meşe ürünler masif ya da kaplama olarak da tercih edilebilir. Ladin ise neme karşı dayanıklı olduğu gibi işlenmesi kolay olan ahşaplardan biri olarak birçok mobilyada tercih edilen ahşap malzemeleri arasında yer alıyor. Yapısı nedeniyle meşeye oldukça benzeyen kestane ahşap ise neme karşı dayanıklı olup kolay boyanabilen bir yapıda bir ürün çeşididir.

Tarza Göre Ahşap Mobilyalar 

Dekorasyonun temel taşlarından biri olarak kullanılan ahşap mobilya ürün modelleri ile evlerin tarzı belirlenirken hangi tarzı kullanarak evinizi dekore etmek istediğinize dikkat etmek gerekmektedir. Evinizin tarzına göre mobilya seçimini yapmanız gerekmektedir.

Neden Ahşap Mobilya Tercih Etmelisiniz?

Rack Ceviz Orta Sehpa modelimizi incelemeden geçmeyin.

Country ahşap mobilya ürünleri açık renklerde kullanımı bulunduğu alana ferah bir dekorasyon sağlayan bir tarz olarak tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır.

Günümüzde son zamanlarda oldukça popüler olan İskandinav tarzı ahşap ürünler de birçok evde tercih edilmektedir. Modern tarzda mobilyalar olarak evlerde yer almaktadır. Retro tarzlarda da ahşap mobilyaların seçimi oldukça uygundur. Genel olarak daha klasik olan bu türlerde kahverengi tonları kullanılır. Modern tarzlarda da genelde siyah ve de beyaz renklerin hakim olduğu ahşap ürünler kullanılmaktadır. 

Rustik tarzda beyaz ve de gösterişli ahşap mobilyalar kullanılmaktadır. Luxury bir tarza sahip dekorasyonlar da ise geniş koltuklara sahip ahşap mobilyalar tercih edilmektedir. Son dönemler de renkli ev dekorasyonlarında kullanılan Pop&Color tarzdaki ahşap mobilyaların renkli ve de hafif tasarımları tercih edilmektedir. Vintage esintileri olan ahşap mobilyalar da birçok kişinin tercih ettiği ürünler arasında yer almaktadır. 

Ahşap Mobilya Temizliğinde Püf Noktalar

Evde, iş yerlerinde kullanılan ahşap mobilya ürünleri arasında yer alan koltuk, kitaplık, sehpa, masa ya da dolap gibi birçok parça, genel olarak ahşabın, kumaş, cam, deri ve metal birleşimleri ile üretilmektedir.

Bu nedenle diğer temizlik işlemlerinin özenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bu nedenle mobilyanın türü, malzemesi gibi etkenlere göre temizlik yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. 

Sunta ya da mdf ile üretilen ahşap mobilya modellerinde temizlik yapılırken ıslaklık kalmamasına özen gösterilmesi gerekiyor. Nemli olarak kalması mobilyanın şişmesine ve de çürümesine neden olur. 

Salonda kullanılan klasik bir oturma grubunun temizliğinde de oldukça dikkatli olunması gerekmektedir. Ceviz ya da sedir ağacı gibi bir malzemeden üretilen ahşap mobilya temizliğinde doğru temizleme ürünün kullanılması ve de ovmadan yumuşak bir şekilde temizliğinin yapılması önemlidir. Bu sayede uzun yıllar görünümleri bozulmadan kullanımları sağlanabilir.

Mobilyaların renkleri de temizlikte önemli bir konudur. Beyaz renkli bir mobilyada temizlik yapılırken son derece hassas davranılması gerekiyor. Temizlikte kullanılacak olan bezin mobilyayı çizmeyecek bir kumaşta olması gerekmektedir. Nemli bir bez ile silinmesi, hafif uygulama yapılması ve kimyasal kullanımından kaçınılması tavsiye ediliyor.

About the Author

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like these

X
Şimdi Bize Ulaşın